Navštíveno 1086x

09.01.2009, 06:14 |
Syrup Chci si poridit volant na hrani nejakejch zavodnich pecek, abych se nenudil... muzete mi nekdo neco doporucit? Vzdycky jsem cetl o MOMO, ale netusim kterej, za kolik ... atd ... proste uvitam jakykoliv rady a zkusenosti.. dikes
tohle
[ Link ] je asi the best co bys mohl koupit, ale záleží kolik do toho chceš dát ...
rozhodně se vyvaruj těm volantům co maj místo serv pružinu (po zatočení se sám vrací) ...
kdysi jsem měl půjčený tento
[ Link ] nebo to spíš byl jeho předchůdce a byl jsem spokojený, řazení pod volantem, na volnatu dostatek programovatelných tlačítek, dva pedály ...

09.01.2009, 06:30 |
Syrup Sestku do toho dat nechci :-) myslel jsem tak max 3-4 ... zas tak casto to hrat nebudu :)

09.01.2009, 07:40 |
RedBaron | Upraveno: 2009-01-09 07:44:40
Jednoznačně tenhle, 900° otáčení jako ve skutečném autě (ve většině her nastavitelné), ultrasilné a rychlé motory, se kterými je možné i pouštět volant místo kontra v driftu, nezničitelná konstrukce s opticky snímaným pohybem, kompatibilita s PC i Playstation:
[ Link ] Přímým předchůdcem G25tky rozhodně nebyl Wingman ale Logitech Driving Force Pro. Ale ten už má při přímém srovnání velmi pomalé motory a v driftu se člověk naručkuje jako blázen. Tenhle driving force GT je fakt jednoznačná volba, je to 80% G25tky (až na kovové pedály se spojkou a samostatnou řadičku s H-čkem) za poloviční cenu. Já sám jsem prošel volantů několik a teď mám doma G25tku.
já měl tohle a byl jsem naprosto spokojený a myslím že před cca 2 roky to byla špička
[ Link ]

09.01.2009, 07:52 |
RedBaron | Upraveno: 2009-01-09 07:53:59
Momo byla špička tak před pěti lety, před dvěma už to byl jednoznačně Logitech Driving Force Pro, už v té doby měl optiku na snímání, 900° otáčení a velmi silné feedback motory, které zatočí s vámi, ne vy s nimi :o)
Jinak já hraju především tohle:
[ Link ]
jako RB , kdo nemá na Géčko tak určitě brát DFP. . ... momo je hezký ale už to rozhodně neni technologickej zázrak..... :)
Mam uz druhej SideWinder FF of Mrkvosoftu a celkem spokojenost. Jasne ze na GT-cko nema, ale na LFS staci. :-)
Koupil jsem ho skoro novej za 1000,-
RB: ten replay je vostrej
Prostě G25... teda po tom co jsem si ho koupil bych jen obtížně přesedlal na jinej.... ovšem jestli jsi G25 ještě v ruce nedržel tak se toho vyvaruj a pak Ti jinej vadit nebude :-)

09.01.2009, 19:08 |
Syrup RedBaron: dik za info, na zaklade tvejch zkusenosti jsem si pro nej dneska zajel a volantik si uz hovi na stole ..... akorat musim stahnout nejaky poradny gamesy a parit :D

09.01.2009, 19:16 |
Syrup BTW: doporuceni nejakejch her na PC? Grid stahuju, hral jsem ho na klavesnici a dost me to bavilo, NFS instaluju, ac je to sracka, tak to zkusim..... neco dalsiho?
NFS na volantu ani nezkoušej...je to taková blbost, že to prostě nejde. Na klávesnici je to "fajn". Doporučuju koupit origo GTLegends (od Simbin) za necelých 200, Richard Burns Rally, vyzkoušej rFactor s různými mody, Live For Speed, Race (od Simbin), GTR (první díl byl dle mě povedenější, než "arkádovější" GTR2), taky Simbin. Tohle jsou hry, které jsou nejen zábavné, ale i se trochu blíží řízení auta, na rozdíl od CMR, NFS apod. Z každého titulu se mi líbí něco, GTL je prostě lahoda, rF je celkem fajn pocit z rychlosti, ale auta jakoby kloužou, LFS zas postrádá pocit rychlosti, zvuky jsou slabší, ale zas dle mě nejlepší chování na asfaltu a vyžaduje dost zkušeností s nastavením auta, jinak jsou rozdíly v jízdě celkem propastné. Jinak v nastavení ve Win si dej bacha, ať si nezaškrtneš položku "kominované pedály", to pak dáš oba pedály na jednu osu (plný plyn a plná brzda je nula). Ve hře si zas nenastavuj "citlivost podle rychlosti", zmenšuje se tak úhel zatočení s rostoucí rychlostí. Citlivost nechávám na 50% na volantu, průběh je lineární, u pedálů zezačátku klidně taky tak

09.01.2009, 20:51 |
Syrup Crestik: vycerpavajici info.. Diky moc!
LFS je ještě větší blbost než NFS, otřesná grafika aut i krajiny ... NFS vypadají oproti LFS luxusně ...
Petura: Tak ty jsi tomu udělal krásnou tečku :-)) Jde vidět, že jsi opravdu "znalec"
Petura: to je hrozné, co..ještě jsi v LFS nevyhrál, není tam Nitro, a v zatáčkách to jede jen 100vkou...
jinak pokud vím, tak všechny volanty s FFB, pokud maj napájení a jsou připojeny k PC, tak se samy vracejí po vychýlení, ale to vůbec neříká nic o tom, jak se to bude chovat ve hře. Měl jsem Log. Wingman, pak Momo, pak DFP, teď G25 a dělaj to všechny.
Syrup: zapomněl jsem na jednu věc. Ve hře si nastavuj "reverzní efekty", Logitechy maj obrácenou "logiku". Jestli FFB funguje správně, tak se snaží rovnat, pokud ho máš blbě, tak tahá do zatáček a na rovince nejde udržet ve střední poloze.
Mam taky volant logitech DFP a je super, za tu cenu bez konkurence. A LFS je hodne dobra hra, to neni zadna arkáda :-) Crestik - pocit rychlosti v LFS zalezi na tom, jak daleko das kameru pohledu "dozadu". Jezdim z pohledu jak jsou videt jen predni pneu, kdyz si je oddalis dopredu je to ok.

10.01.2009, 10:46 |
rencek | Upraveno: 2009-01-10 10:46:42
Jinak redbaron ma pravdu, ta sila motorů volantu je strašná :-)
jinak dle mě jsi udělal tu nejrozumnější věc, s tímhle volantem. Pokud tě to nebude bavit (tendence je taková, že prvních pár hodin je to fajn, pak tě to začne srát a nejraději bys to zas prodal, a po pár týdnech dáváš výpověď v práci :-) )můžeš ho prodat s min ztrátou, pokud si ho necháš, vydrží ti x let. G25 zas takový zázrak není, jako jo, ty převody a FFB se vyrovnaj dnešním rozvodovkám městských aut, pedály super, ale řazení na H se spojkou je "zdlouhavé", 4 tlačítka na volantu je sakra málo, páka má "řazení" dělané pomocí potenciometrů, žádné spínače, a při sekvenci se mi občas stane, že to přeřadí o 2 kvalty. Změna ze sekvence na H s provádí zatlačením páky dolů a otočením voliče, takže když si řadíš jak v autě, a položíš na to ruku, tak se dostane do mezipolohy...a nic. Takže s tím musíš verglovat jakoby v luftu. A ta cena taky není lidová :-/

10.01.2009, 10:55 |
Syrup crestik: zatim me to fakt dost bavi, i kdyz v noci jsem se hrozne vytocil u Grida, kterej jsem vubec tim volantem nezvladal :D ale taky jsem se vratil z hospody, tak to mozna bylo tim :)
Navic stejne mam takovej job, ze jsem doma dost malo, takze myslim ze urcita trvanlivost tam bude... pak nastahuju nejaky hry pro mladou a bude parit ona :) aspon se uz konecne nauci ridit :-))
rencek: jj, FOV dělá divy...ale já to myslel takhle, že když jedeš např 200+ v LFS, tak se mrkneš na budíky, jakou maj gumy teploty, usrkneš kafe, připravíš na zatáčku...u rF konkrétně mod F1-1979 je to uplně něco jiného, podle chování bys na papír nakreslil momentovou křivku, s rostoucí rychlostí neskutečně roste pocit rychlosti, cesta se zužuje, kokpit se roztřepe, přidaj se další složky do FFB, nestihneš se podívat ani na otáčkoměr, natož kolik jedeš....tohle a RBR jsou dvě hry, kdy jsem ubíral díky pudu sebezáchovy :-))
zkus race 07, nebo GTR Evolution... podle mého apolečně s LFS to nejlepší u čeho může kroutit volantem.
Pak ještě můžeš vytočit přítelkyni jako já a postavit si tohle :-)
[ Link ] My máme s klukama pravidelný racing večery... ku podivu po každým pivě o 1.sec rychlejší kolo, ale po pátym to už jde zase dolu :-)
Jj, tohle přesně jsem míval rád na Nürburgringu v GT4, už se těším až bude v GT5 zase :o)

11.01.2009, 17:38 |
Ravo Za mě jedině Logitech G25. Předtím jsem měl Logitech Momo, ale prodal jsem...prostě jedině G25ka mě přesvědčila svou robustností a hlavně PEDÁLY. Ten odpor je akorát, brzda je tvrdší než plyn (a jinak než spojka). A pěkně si držet powerslide pomocí plynu, to klávesáři nikdy nedokážou (klávesa = vypnuto/zapnuto, nic mezi). Hrával jsem RBR, vím o čem mluvím. Teď jezdím Grid, NFS, na PS3ce GT Prologue
Syrup: Jak ti GT funguje na PC?? Je to bez problémů?? já všude vyčetl, že je dělaný na PS3, ale prý když se stáhnou z logitechu ovladače na starší Driving Force tak by měl fungovat... je to pravda?? Funguje v pohodě??
TomasW: Funguje na PC i PS3. Stačí
[ Link ]

15.01.2009, 11:15 |
Syrup TomasW: presne jak pises, stahnes drivery a slape to no problem... akorat tam nefunguje par tlacitek, ktery jsou urceny vyhradne pro PS3... myslim ze s nim rozhodne krok vedle neudelas, je to fakt pecka...
Zdravim,
tak jsem si po 5ti letech s Logitech GP, koupil Driving force GT. V podstate jako pozdni vanocni darek. Tesil jsem se jak malej, ze az budu mit trochu casu, ze jej konecne poradne vyzkousim. Tak jsem jej dnes rozbalil a ... asi mam smulu
V LFS zcela nahodne a nekdy i treba 7x za kolo jakoby "vypadne" plyn. Proste jedu, jedu a najednou jakobych pustil plyn, ale pritom pedal mam naplno. Musim uplne vyslapnout a pak teprve zase naskoci a jedu dal. Ale kdyz vam toto udela treba petkrat za kolo, tak jsem mel chut to prohodit oknem
Nesetkal jste se s tim nekdo? Nebo je to vylozene na reklamaci?
...problémy s pedálama jsou občas u řady Momo/DFP, ale až po nějaké době používání. Tohle bych viděl na reklamaci, pokud bych teda vyloučil, že na to šlapeš nepřiměřeně velkou silou :-) Mě se vyskytly dva problémy za x let, teď nevím, jestli MOMO, nebo DFP. Ale vždy po x stovkách hodin někdy velmi tvrdého používání. První případ byl, že jsem neměl rozsah 100%, ale jen 80%, v dalším případě se při konstantní poloze sw poloha poskakovala. Oboje vyřešilo lehké prostříknutí Kontoxem
DevoteeG2: Dělá to jen v LFS? Jestli jo tak se to bude blbě prokazovat, může to být bugem ve hře nebo kalibrací/nastavením. Zkusils projet LFS fóra na netu?
Tak jsem si taky objednal :-) jsem zvedav...
Úplně jsem na tento post zapoměl, omlouvám se za pozdní odpověď.
RedBaron: Dělá to kdekoliv, v DXTweak hodnota raw pomalu nabiha az k 65536 a pak posledni cca milimetr seslapnuti skoci na nulu, proste asi varka z patecni odpoledni smeny. Reklamaci by meli bez problemu uznat.
Dalo se to vyresit srulovanym papirem strcenym pod pedal, takze nedosedal az dolu. Na chvili jsemm si tedy i zajezdil, ale takovyhle "vylepseni" u cerstve vybalenyho volantu tedy nechci.
Jinak ale je kazdopadne skvely, presnost s jakou to snima me fakt prekvapila. Navic nejakych cca 18 tlacitek primo na volantu je skvely, navic moznost priradit jakoukoliv klavesovou zkratku, parada. Oproti G25 nepochybne vyhoda. Jediny co me zamrzelo, jsou strasne odflaknuty zadni tlacitka, nemaji zadnou poradnou zpetnou vazbu, zadny prijemny cvaknuti, navic hodne dlouhej zdvih, ale to uz je hnidopisstvi. Predtim jsem mel Logitech GP, takze taky docela uchazejici volant, ale s timto DFGT jsem vylepsil po dvou dnech svuj cas o pul sekundy a to jezdim tu trat uz nekolik mesicu. Rozhodne doporucuji a moc se tesim, az mi jej zase vrati.

21.01.2009, 08:45 |
RedBaron | Upraveno: 2009-01-21 08:46:39
Jo, ty pedály jsou holt slabší, podle mě stejné jako z řady Driving Force Pro nebo Momo Force. Pár lidí referovalo že měli problémy, já jsem je za rok a půl intenzivního hraní neutahal. Až G25tka má lepší, kovové, s různým odporem a včetně spojky. Prostě je to jen o penězích.
Pokud to dělá všude, určitě reklamuj.
No, ty pedaly mohli byt asi trochu lepsi, minimalne tu spojku tam mohli dat. Zase chapu ze je to volant pro GT5 a to sice urcite bude skvela hra, ale neni to zadny hardcore simulator a tak spojka neni potreba.
Jinak aby nedoslo k mylce, ruzny odpor pedalu ma i DFGT, brzda je tuzsi nez plyn.
DevoteeG2: To by mě zajímalo proč na režim Professional tu všichni kdo jsou zvyklí na needforspeed brečí že se pomalu ani nerozjedou? :o) Spojka v GT5p chodí.